Kérem várjon.
AKCIÓS GUMIK

2018-As Téli Gumiabroncs Teszt

195/65 R15

Hamarosan itt a hideg, fagyos, havas, latyakos időjárás, melyre nem árt jó előre felkészülni.
Például egy jól megválasztott új téligumival.


Az Auto Bild évről évre a szezon előtt mindig elkészíti a nagy téligumi-tesztjét, és nincs ez másképp idén sem. A német lap munkatársai ezúttal a 195/65 R15-ös méretkategória aktuális kínálatát vetették alá nyúzópróbának, és hogy elkerüljék a gyártói trükközéseket, a gumikat normál kereskedésekben vásárolták.

A többek közt havas, nedves és száraz körülmények mellett is alaposan letesztelt téligumik közül a Dunlop Winter Sport 5 teljesített a legjobban, vagyis az Auto Bild szerint 2018-ban az említett méretben ez a legjobb választás.

A képzeletbeli dobogó második fokára a Continental WinterContact TS 860 állhat fel, a bronzérmet pedig a Kleber Krisalp HP 3 tudhatja magáénak. Ezután a Fulda Kristall Control HP2, a Hankook Winter icept RS2, a Goodyear UltraGrip 9, a Debica Frigo HP2, a Falken Eurowinter HS01, a Nokian WR D4, illetve az Uniroyal MS plus 77 következik a sorban.

Érdekesség, hogy míg a tesztgyőztes gumi vizes úton 34,8 méteres féktávot produkált, addig a legutolsó helyen végzett Antares Grip20 gumival ugyanaz az autó csak 49,8 méter alatt tudott megállni.

További részletek itt találhatók, az 50 gumi teljes tesztjét pedig az Auto Bild 38-as lapszámában lehet elolvasni. A 2018-as magyar téligumi-teszt egyelőre még nem készült el, a tavalyi eredményekről itt tájékozódhat.


Forrás: www.hvg.hu